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Question 1 

The IASB proposes to clarify that accounting for the effects of vesting and non-vesting conditions on 

the measurement of a cash-settled share-based payment should follow the approach used for 

measuring equity-settled share-based payments in paragraphs 19–21A of IFRS 2. 

 

Do you agree? Why or why not? 

FAP: We agree with the proposed clarification because it specifically addresses the impact of vesting 

and non-vesting conditions on the measurement of the fair value of the liability incurred in a cash-

settled transaction.  

 

Nevertheless, we would be very appreciate if IASB would provide more examples for cases when 

there are combinations of cash-settled and equity settled features. 

 

Question 2 

The IASB proposes to specify that a share-based payment transaction in which the entity settles the 

share-based payment arrangement net by withholding a specified portion of the equity instruments to 

meet the statutory tax withholding obligation should be classified as equity-settled in its entirety. 

This is required if the entire share-based payment transaction would otherwise have been classified 

as an equity-settled share-based payment transaction if it had not included the net settlement feature. 
 
Do you agree? Why or why not? 

 

FAP: We agree because the tax obligation associated with share-based payments which the entities 

have to transfer the amount, normally in cash, to the taxation authorities, may be seen as an liability 

element of cash-settled share-based payment and cause confusion and burden for the entities to 

consider whether they have to separate and remeasure the fair value of the liability element at the end 

of each reporting period or not. The proposed specification will eliminate this burden and confusion. 

 

Question 3 

The IASB proposes to specify the accounting for modifications to the terms and conditions of a cash-

settled share-based payment transaction that results in a change in its classification from cash-settled 

to equity-settled. The IASB proposes that these transactions should be accounted for in the following 

manner: 

 

(a) the share-based payment transaction is measured by reference to the modification-date fair value 

of the equity instruments granted as a result of the modification; 

 

(b) the liability recognised in respect of the original cash-settled share-based payment is derecognised 

upon the modification, and the equity-settled share-based payment is recognised to the extent that the 

services have been rendered up to the modification date; and 

 

(c) the difference between the carrying amount of the liability as at the modification date and the 

amount recognised in equity at the same date is recorded in profit or loss immediately. 

 

Do you agree? Why or why not? 
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FAP: We agree with the proposed specification because on the modification date, the original cash-

settled shared-based payment is considered to be settled and replaced by the equity instruments so 

new share-based payment transaction should be measured by reference to the modification-date fair 

value of the equity instruments granted as a result of the modification. In addition, the liability of the 

original cash-settled share-based payment should be remeasured at the settlement amount, which is 

the amount of the increase in equity. On the modification date, the entity is no longer obliged to 

transfer cash or other assets to the counterparty hence the liability should be derecognized and any 

differences between the fair value of the liability and equity instruments promised should be 

recognized in profit or loss. 

 

Question 4 

The IASB proposes prospective application of these amendments, but also proposes to permit the 

entity to apply the amendments retrospectively if it has the information needed to do so and this 

information is available without the use of hindsight. 

 

Do you agree? Why or why not? 

 

FAP: We agree with the proposed prospective application with the permission to apply the  

amendments retrospectively because retrospective application may cause burden for certain entities 

and it would be preferable for an entity to apply the same transition method for all the amendments in 

this Exposure Draft and that this would give better information for users. 

 

Question 5 

Do you have any other comments on the proposals? 

 

FAP: None 
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